Terugblikken en voorbereiden...

Het najaar werd stevig ingezet!

Een mooie najaarsconcertreeks met de KH de Kunstvrienden uit Sint-Eloois-Winkel (West-Vlaanderen). Oa de samenwerking met de talenten van Die Verdammte Spielerei was onvergetelijk. Bijzonder hoe deze gasten muzikale performances en humor weten te balanceren! Heerlijk was dat! Ook de ontdekking van de Rock Symphony van de Letse componist Imants Kalninsch blijft me bij. Repetitieve, minimalistische muziek met een desolate ondertoon! Het werd gesmaakt door het publiek.

Begin november was ik voor een tweede keer te gast bij de KH Rupelzonen uit Boom (Antwerpen). Samen met componist/dirigent Bert Appermont verzorgde ik hun jaarlijks concert. Het werd een programma vol uitdaging maar werd onvergetelijk hoe intens de uitvoeringen van oa I Shall Love But Thee (Jan Van der Roost), O Magnum Mysterium (Morton Lauridsen), Concerto voor Saxofoon (Roland Binge, Soliste Katrien De Loenen) en Give Us This Day (David Maslanka) gebracht werden.

Het GUHO is op volle toeren gekomen. Een 25-tal nieuwe muzikanten zijn ons komen vervoegen. 95 muzikanten zetten moenteel hun tanden momenteel in een kluif van een programma.
Op dinsdag 4 december brengen ze hun Winterconcert "Aurora" in Muziekcentrum de Bijloke te Gent. Op het programma oa. Andrómeda van de Spaanse compnist/dirigent en goede vriend Saül Gómez Soler, Aurora Awakes van de Amerikaanse top-componist John Mackey, een ferme Belgische klassieker van Marel Poot; Dionysos. Maar ook een recenter Belgisch werk als herdenking voor100 jaar Grote oorlog, het Anthem van Jef Neve.

Met deKunstvrienden uit Sint-Niklaas zijn we in volle voorbereiding van Xmas XL 12. Op zondag 23 december zetten zij samen met de koren Jong Makeblijde (Zele), Malaika (Lokeren), Koritsia en Gynaika (Sint-Niklaas), het thema HOOP in het licht. Op het programma oa A Movement for Rosa (Mark Camphouse), Hope (Bart Picqueur), Elisabeth (arr. De Meij) en nog veel meer.

Veel moois om naar uit te kijken!

 

design door geselle.be